16.2.2015

Surffivuosi 2014 - Yhteenveto

Surffivuosi 2014 loppui jo hyvän aikaa sitten, mutta täältä tulee vielä yhteenveto siitä. Aloitin postauksen jo loppuvuodesta, mutta se oli jäänyt jonnekin koneen kätköihin roikkumaan. Nyt löysin sen uudelleen ja olin ihan fiiliksissä. Kuinka olinkaan jaksanut koota kaiken tämän. Muistamisessa auttoi valokuvien ja reissujen läpikäynti. Nyt jälkeenpäin on kiva katsoa vuotta taaksepäin ja huomata onko tullut edistystä. Vai takapakkia...

Se selviää nyt. :)Alkutilanne: Loppuvuonna 2013 (kun säännöllistä surffia oli takana 6kk) olin juuri päässyt pois aloittelija-asteelta. Eli olin siinä vaiheessa että aika aktiivisesti pystyin tekemään pieniä käännöksiä ja cut backejä etenkin oikealle menevillä aalloilla. Ja ainakin yritin niitä aktiivisesti tehdä. Surffi ei ole enää ollut “kunhan nyt ajellaan tätä aaltoa”. Loppuvuodesta olin myös juuri selvinnyt denguekuumeesta joka kaatoi sängyn pohjalle marras-joulukuussa.

Tammikuu:
Olin innoissani ekoista surffikisoista joissa ei kuitenkaan menestystä tullut. Yleisesti koko tammikuu oli aika masentavaa aikaa surffitreenin kannalta, koska aallot olivat niin pieniä. Turhauttavaa. Alkuvuodesta ei ole edes yhtään surffikuvaa.

Helmikuu:
Sama meno jatkuu, edelleen miniaaltoja. Mietin jo pitäisikö muuttaa jonnekin muualle. Ei edistystä surffissa.Maaliskuu:
Aallot suurenee ja paranee ja surffaamisesta tulee kivempaa. Olen käynyt nyt kahdet kisat mutta kisasurffi tympii, koska tiedostan etten osaa mitään lefteillä. Päätän siis alkaa harjoitella leftejä tosissaan, mutta tuntuu että kaikki Guionesin aallot ovat rightejä. Ja jos satun löytämään leftin, en ikinä löydä sopivaa kohtaa aallossa yrittää mitään, vaikka teoriassa tiedän mitä pitäisi tehdä. Surffaan vaan leftejä suoraan ja ihmettelen miten kaikki muut voivat Guionesin lefteissä tehdä vaikka mitä temppuja. :) Halauaisin vaan surffata hyviä aaltoja.

Huhtikuu:
Kävin Nicaraguassa viikon mittaisella tehosurffilomalla. Palaan kotiin supertimminä ja motivoituneena. Uudet allot toivat uusia taitoja ja itseluottamusta. Ja myös niitä leftejä tuli surffattua.Toukokuu:
Paljon sadetta, mutta hyviä aaltoja Guionesilla. Välillä isoja kelejä. Kivaa ja hyvää surffia koko kuukausi. (Tässä kuussa mulla oli haasteena sammakot ja käärmeet jotka puskivat kämppään sisälle…)

Kesäkuu & heinäkuu:
Kivaa surffia kotona, löysin uuden suosikkiaallon isoille swelleille. Se on edelleen joka kerta tosi kuumottava, mutta haluan aina mennä sinne kun vaan on keliä. Toinen uusi aalto oli minilefti Garzassa. Heinäkuussa matkustin uudestaan Nicaraguaan. Kelit eivät suosineet, mutta muutamana päivänä oli tosi kivaaa surffia. Surffi tuntui vaikealta, mutta vertaamalla tämän ja edellisen reissun kuvia huomasi, että taidot ovat kehittyneet.Elokuu:
Tehtiin Marilynin kanssa road trip Playa Negralle jossa tuskastuin pieneen surffilautaani. Hommasin isomman laudan. Uusi lauta toi uusia ulottuvuuksia surffiin, etenkin isommilla aalloilla. Kotona oli hyvää surffia, kävin taas Nicaraguassa Luisin kanssa. Matkustettiin tunnetulle ja ruuhkaiselle spotille (Popoyo), mutta oli kiva huomata että pystyin surffaamaan sitä helposti. Ruuhkat ärsyttivät, joten jatkettiin matkaa Playa Santanaan. Surffi sujui hyvin ja teki vaan mieli surffata paljon. Uusi lauta toimi hyvin.

Syyskuu:
Ihan kiva kotisurffia, kehuja sateli tutuilta ja tuntemattomilta. Aina toisinaan saa hyviä aaltoja joihin saa tehtyä tosi hyviäkin käännöksiä. Mulla on ehkä jonkinlainen käsitys mitä on rail to rail surffaaminen. Harjoittelen kovasti front snapia. Se ei kyllä edelleenkään ole lähelläkään mutta fs cutback on prantunut huomattavasti. Usein käy edelleen niin, että mulla on mielessä jotain mitä haluan yrittää, mutta aallosta ei vaan löydy sopivaa kohtaa. Se on joko liian jyrkkä tai loiva tai en ole ehtinyt tehdä sopivaaa bottom turnia ja ole valmiina top turniin…Lokakuu:
Olin Meksikossa lomalla. Elämäni jännittävin surffikokemus Puerto Escondidossa. Yleisesti tässä kuussa (ja Meksikossa) tuli surffattua tosi vähän koska ei ollut kelejä.

Marraskuu:
Kivaa kotisurffia, vaikka vähän enemmän kaivattaisiiin aaltoihin potkua... Meksikon tappaja-aallon jälkeen olen ollut tosi iloinen mistä vaan pikkuaalloista kotona. Saa vaan nauttia surffista pelkäämättä hukkumista. Surffasin aika paljon Barigona nimistä aaltoa. Olen oivaltanut, että perustemput pitää olla tiukasti hanskassa pikkuaalloissa, jotta ne menee isommissakin. Muuten loukkaantuu helposti. Motivaatiota löytyy siis myös pieniin aaltoihin. Pienten aaltojen surffaus sujuukin paremmin.Joulukuu:
Jaa mikä surffi, ei täällä mitään aaltoja ole… Kiirettä pitää muiden asioiden parissa, joten surffiin ei olisi aikaakaan. Eikä ole aaltojakaan.

Alkuvuodesta 2015 huomaan taas pienen taantuman löysän loka-marras-joulukuun jälkeen. Aallot ovat tammikuiseen tapaan tosi pieniä, mutta motivaatiota löytyy ja haluan taas päästä surffaamaan lisää!

Viime vuoden aikana ehdin myös asua neljässä eri paikassa Nosarassa ja lähistöllä. Surffielämä ei ole ilmaista ja kokoajan kämpät menivät huonompaan suuntaan ja kauemmaksi rannasta. Tässä huomasi myös sen, että sijainnilla on todellakin väliä. Kun asuu rannan lähelllä, surffaamaan on niin paljon helpompi lähteä. Tarkoitan siis useamman kerran päivässä. Kun asuu kauempana, se jää yleensä yhteen kertaan. Ja siinä on iso ero surffaako päivittäin yhden vai kaksi sessiota. Nyt mulla on taas täydellinen surffikämppä Guionesilla ja olen päättänyt että yksikään sunset sessio ei jää välistä niin kauan kun saan asua tässä! Ja tuntuu että eron alkaa huomata jo muutaman viikon jälkeen. 

Vuodesta 2015 on selkeästi tulossa hyvä surffivuosi!

Seuraavaan postaukseen voisin koota tämän vuoden tavoitteita.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti