12.2.2015

Surffivalmennuksessa

Tänään on ollut paras päivä ikinä! Ja olen superinnoissani! Mulla oli tänään ensimmäinen sessio surffivalmentajani kanssa! Aivan MAHTAVAA!

Olen jo pitkään haaveillut siitä, että olisi mahtavaa saada valmennusta. Ja nyt vuoden alussa löytyi sopiva valmentaja täältä Nosarasta. Ja mikä parasta, hän lupautui auttamaan mua. 


Mulla on joka kerta yksinkin surffaaman mennessä mielessä, että haluan kehittyä. Ja yritän tosissani surffata paremmin ja treenaan jotain tiettyjä juttuja. Kerään kaikki itsestäni otetut surffikuvat itselleni ja koitan analysoida niistä missä mennään ja onko edistystä. Ja muutaman kerran ollaan myös tehty videosessioita kavereiden kanssa. Video on tietenkin ylivoimaissti paras (ja ainut) keino todella kehittää omaa surffia, mutta näitä ei ole aina mahdollista tehdä. Ollaan taidettu tehdä kolme videosessiota viimeisen vuoden aikana, enkä ole edes nähnyt viimeisimmän session videoita...

Mutta oma valmentaja, voi morjens miten onnekas likka mä olenkaan! Mulla oli (ja on edelleen) tietenkin kovat odotukset sekä itselleni että tälle valmentajalle, mutta valmentaja ylitti ne jo tämän ensimmäisen session aikana. Aivan uskomattoman hyödyllistä.

Tiesin tietenkin monia heikkoiksia ja ongelmakohtia omassa surffissani jo etukäteen, mutta nyt silmät avautuivat paljon paljon enemmän. Ja oli tietenkin myös kivaa nähdä ja kuulla, että tein jotain oikein.

Surffisessio kesti noin 80 minuuttia. En tunne tätä valmentajaa juurikaan ennestään, eikä hän ollut aiemmin nähnyt mun surffaavan. Kyseessä oli siis myös lähtötason kartoitus. Mä räpiköin vedessä ja valkku oli rannalla videokameran kannssa. Mun tehtävänä oli surffata normaalisti ja hän kutsui mut rannalle tarvittaessa kuulemaan palautetta. Hän myös kertoi alkuun muutamat jutut, mitkä halusi mun tekevän aalloilla.

Surffin jälkeen mentiin katsomaan video. Ensinnäkin, koska kyseessä oli ammattivalmentaja, sillä oli kaikki pelit ja vehkeet kunnossa ja video valmiiksi pätkittynä niin, että siinä oli vaan mun aallot. Ja sitten se analysoi jokaikisen mun tekemisen aalloilla. Monet virheet toistui usein ja sain tosi selkeetä palautetta mitä tehdä eri tavalla. Välillä katsottiin referenssimateriaalia esimerkkisuorituksista. Ja käytiin läpi muutamia erityisesti kisasurffiin liittyivä juttuja.

Aivan huikeeta. Seuraava sessio on viikon kuluttua ja kotiläksyksi sain 6-7 juttua joita harjoitella. 

Jee, oon ihan intoa pinkeenä menossa kohta harjoittelemaan!


PS. Noniin. Iltapäivän harjoitussessio ei sitten mennytkään yhtä hyvin. Kävin oikein huolella ennen rannalle lähtöä kaikki jutut läpi mitä pitää harjoitella ja vielä uudestaan rannalla ennen veteen menoa. Itse surffisessio oli kuitenkin aivan katastrofi. Aallot oli tietenkin hyviä ja hyvän kokoisiakin, mutta en vaan saanut koko session aikana yhtään kunnollista aaltoa jossa olisin voinut kokeilla mitään… :/ Huomenna lisää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti