8.11.2014

Puerto Escondido osa 1: Shoppailut ja suosikit

Puerto Escondido ylitti kaikki odotukseni. Loma oli aivan loistava ja paikka ihana. Haluan nyt jakaa teille muutamia valittuja paloja Puerto Escondidosta

Ensimmäisenä täytyy mainita koko loman ykkössuosikkini Beach Bar Kutta ja riippuvat rantasängyt. Zicatela on Puerto Escondidon ykkösranta ja siellä on paljon kivoja rantaravintoloita ja -baareja. Mutta Beach Bar Kutta oli paras!

Kutta Bar Playa Zicatelalla on Puerto Escondidon paras löhöpaikka. 
Kelpaa kölliä.
Auringossa maatessa tulee ihan liian hiki jo 5 minsan jälkeen, mutta nää oli aivan täydellisiä. Katos pitää huolen
ettei paahdu ja mereltä tulee pieni tuulenvire.

En tiennytkään millainen rantalöhöilijä sisälläni asuu. Tähän saakka minua ei ole juuri näkynyt rannalla loikomassa. Mutta nyt asiaan tuli muutos. Kutta oli aivan loistava paikka pötkötellä surffin jälkeen. Super ihastuttavat puitteet, hyviä ja halpoja juomia ja ruokia. Juomista pitää ehdottomasti mainita kurkku-limevesi. En tiedä onko kurkkulimevesi ihan vanha ja tuttu juttu Suomessa, mutta Costa Rican ravintoloihin se ei ole vielä rantautunut. Sen sijaan Escondidossa sitä sai monesta paikasta ja se on todella hyvää ja raikasta. 

Rantalounas. Hamppari on enemmän kuin jees aina silloin tällöin. Toivottavasti kukaan ei luule että heiluakseen
bikineissä kaiket päivät täytyy syödä vaan parsakaalia. :)
Lounaan jälkeen pitää vähän oikoa.

Costa Ricassa surffaan lähes aina rannoilla, missä ei ole ravintoloita muista palveluista nyt puhumattakaan. Turistirysiä ei tietenkään kukaan kaipaa, mutta nyt oli aivan ihanaa kun saattoi surffin jälkeen jäädä samalle rannalle lötköttelemään, syömään, juomaan ja shoppailemaan. Tai vaikka hierontaan. Kutta oli mun ja äidin tukikohta rannalla ja äiti saattoi loikoilla siellä kirjan kanssa kun olin surffaamassa. 

Lokakuu on todella hiljaista aikaa Puerto Escondidossa. Ilmeisesti se on hiljaisin aika koko vuodesta ennenkuin sesonki alkaa taas marraskuussa. Turisteja ei siis juuri näkynyt. Se sopi meille loistavasti. Low seson varmaan hillitsi rantakaupustelijoiden määrää, sillä kaupustelijoita oli paikalla vaan sopivasti. Normaalistihan näihin koru-, hieronta- ym. kauppiaisiin menee hermo viimeistään toisena päivänä, mutta nyt oltiin itseasiassa vaan tyytyväisiä että heitä oli olemassa. Shoppailtiin kivoja koruja, puisia kippoja ja kookosöljyä suoraan rannalta. Yhtenä päivänä otettiin myös hieronnat rannalla.

Kutta Bar.
Meri ja surffarit on ihan taustalla.

Tinkimiskulttuuri Meksikossa oli minulle mieleen. Tinkiä ei nimittäin tarvinnut. En ole mikään himotinkijä ja inhoan paikkoja joissa turisteilta pyydetään ensin ihan mahdottomia hintoja joista kuitnekin saa tinkimällä 80% pois. Meksikossa hinnat olivat niin alhaisia, että ei tullut mieleenkään tinkiä ja tippiä antoi oikein mielellään. Esimerkiksi tunnin hieronta rannalla maksoi 200 pesoa (eli noin 12 euroa). Eihän sitä edes kehtaa maksaa niin vähän. Hieroja sai siis hyvät tipit. Näin jälkeenpäin mieleen juolahti, että ehkä myös low season vaikutti hintoihin.

Nilkkakorut ovat suosikkikorujani. Rakastan luonnonmateriaaleja kuten simpukoita, sekä luonnonvalkoisen, turkoosin ja violetin sävyjä. Nilkkakoruja ei voi koskaan olla liikaa ja niitä tulikin shoppiltua. Sekä itselle että tuliaisiksi. 

Äiti-tytär korut! <3

Yksi viimeisten päivien löytöjä oli pieni kenkäkauppa joka sijaitsi artesaanimarkkoilla Playa Principalin lähistöllä. Sieltä löytyivät alla näkyvät ihanat sandaalit. Olimme jo kävelemässä illallisen jälkeen taksille, kun löysimme tämän kaupan ja hullaannuimme täysin. Äitini osti useammatkin kengät. Täytyy mainita tässäkin paikallinen hintataso. Narusandaalit maksoivat noin 8 euroa. 

Nää on vaan niin ihanat!


Tänä päivänä ei ollut aaltoja, mut uudet sandaalit hymyilyttää.

Puerto Escondidon surffista on tulossa oma postauksensa, mutta olin todella yllättynyt miten vähän surffikauppoja kaupungista löytyi. Ja siihen miten suppea kauppojen valikoima oli. Nosarasta ei tunnetusti voi ostaa juuri mitään ja minulla olikin muutamia surffivarusteita ostoslistalla tulevaa kautta varten. Kaikki jäi kuitenkin ostamatta. Tässäkun on tullut ihmeteltyä Meksikon alhaisia hintoja, niin evät ja muut surffivarusteet olivat kuitenkin normihinnoissa ja aika kalliitakin. Kauppaan ne jäivät lopulta sen takia että en löytänyt niitä juttuja mitä olin etsimässä.

Seuraavassa postauksessa Escondidon rantoja ja surffia! Paikasta löytyy myös leppoisampaa ja aloittelijoillekin sopivaa surffia sekä kauniita uimarantoja! Tässä maistiaisena Playa Carrizalillo.

Playa Carrizalillo.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti