21.9.2014

Lauantaiaamun rantaretki

Käytiin tänäaamuna Luisin ja Maxin kanssa pienellä retkellä Barrigona nimisellä rannalla. Surffilaudat jäivät kotiin tällä kertaa. Ensinnäkin Barrigona toimii vain high tiden aikaan ja aamulla vesi oli liian alhaalla. Ja toiseksi parantelen pientä jalkavammaa jonka sain maanantaina secret spotilla surffatessa. Ei mitään vakavaa kuitenkaan ja eiköhän sitä jo huomenna pääse surffaamaan.

Playa Barrigona.

Barrigona on yksi kauneimmista rannoista mitä tiedän. Vesi on kirkasta ja aallot useimmiten kivoja. Täällä on aina rauhallista ja harvoin näkee edes kymmentä surffaria vedessä. Usein ollaan oltu täällä Luisin kanssa ihan kahdestaan. Valkoisella hiekalla voi ottaa arskaa ja hiekkapohjainen ranta soveltuu hyvin myös uimiseen. Vähän ylempänä rannalla on kivoja varjopaikkoja ja puita, jonne voi vaikka ripustaa riippumaton. Tähän aikaan vuodesta Barrigonalla on myös vesiputous!

Ei siis ihme että julkimotkin hakeutuvat tälle ihanalle, mutta usein autiolle rannalle. Mel Gibsonilla on jo pitkään ollut iso tila Barrigonan lähellä, ja nyt on kuulunut huhuja että Lady Gaga olisi ostanut siitä puolet. Julkkistutka oli siis päällä aamun retkellä, mutta ei valitettavasti bongattu Gagaa. :) Nähtiin vain yksinäinen surffari joka saapui rannalle siinä vaiheessa kun me jo teimme lähtöä.

Salainen pikku paratiisi. 
Apukuski Max soittaa torvea.
Eikä malta millään pysyä kyydissä kun ranta lähestyy.
Hengaillaan biitsillä. Max on jo lempipuuhassaan eli jahtaamassa rapuja.


Luis auttaa Maxia kaivamaan jätti-ravun.

Näihin maisemiin ei kyllästy ikinä. Eikä edes haittaa että aallot on tänään pikkuista sekasotkua. Meren äärellä
on siitä huomitta se ainut oikea paikka. Kaunista, puhdasta luontoa. Musta ei taida enää ikinä tulla
kaupunkilaistyttöä.

Kirjoitin joskus aikaisemmin kuinka hienoa mun mielestä on poimia ja löytää kaikkea syötävää suoraan luonnosta. Tosin olen edelleen aika huono bongailemaan mitään. :) Tänään Barrigonalta löytyi mantelipuu! Tietenkin Luis on tiennyt sen olemassaolosta viimeiset 20 vuotta, mutta itse huomasin mantelipuun tänään ensimmäistä kertaa. Kerättiin manteleita maasta ja Luis avasi ne kiven avulla. Suoraan puusta (eli siis maasta) syödyt mantelit ovat paljon mehukkaampia ja maitomaisempia kuin kaupan mantelit, jotka ovat paljon kovempia ja kuivempia.

Mantelipuu.
Maasta poimittuja manteleita.
Avattu manteli.

Manteleiden jälkeen lähdettiinkin kotia kohti, sillä Luisin piti olla talonvahtina vastaanottamassa uusia San Josesta saapuvia sohvia. Kotimatkalla bongattiin limepuu ja kerättiin vielä mönkijän takakontti täyteen limejä.

Limepuu.
Kotiinviemiset. Ei tarvitse ostaa kolaa eikä Gatoradea, kun näistä voi tehdä itse limonadia! Ja kotitekoinen
on paljon parempaa.
Kotona jalka pääsi taas kylmään. Alan kohta hyppimään seinille, jos jalka ei parane. Tosin se tuntuu
jo hieman paremmalta ja olen  optimistinen huomisen surffauksen suhteen.  
Luisin uusi kaiverrusprojekti.

Leppoisaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti