17.6.2014

Mitä treenaan tällä hetkellä?

Heipä hei. Mulla on kuulkaas nyt sellanen fiilis, että tää surffaus alkaa ihan kohtapuolin oikeesti sujua. Ei tässä enää ihan aloittelijoita olla. :)Oon löytänyt pari uutta suosikkiaaltoa. Pari viikkoa sitten Guionesilla oli jälleen kerran super isot aallot. Isoja kelejä on nyt ollut jonkin verran täällä ja viime postauksessa kerroin hajoittaneeni lautanikin. Mähän oon yleensä tykännyt isoista aalloista, mutta nyt oon hieman tympääntynyt Guionesin isoihin aaltoihin. Jos Guones on iso, se ei ole koskaan hyvä. Alloista tulee sotkua ja paljon paljon closed outeja. 

Laudan hajottamisen jälkeen päädyttiin Luisin kanssa yhtenä päivänä Garzaan miniriutalle, jossa olin käynyt kerran aiemmin. Ekalla kerralla kyseinen aalto ei todellakaan vakuuttanut, mutta onneksi tuli mentyä uudestaan. Pieni, mutta kiva lefti ja juuri leftejä mä haluankin surffata. Mun backside on paljon parempi kun frontside ja haluan nyt treenata fronttipuolta enemmän. Leftejä siis tarvitaan, koska oon goofy. 

Tämä aalto ei todellakaan ole mikään world class aalto, vaan ihan vaan pikkuruinen aalto, jossa on kuitenkin hyvää jauhaa ja toistaa samaa käännöstä monta kertaa. Sopii mulle.

Toinen uusi suosikkiaalto on myös lefti ja se onkin avian eri kaliiberia. Kas tässä:

Vähän vertailukohtaa. Ei jää Nosara pahasti kakkoseksi.
Loistava veneseurue.
Kaksi ekaa päivää surffaattiin isoja aaltoja.

Ihan paras spotti näillä main. Secret spot jonne mennään veneellä. Kävin surffaamassa tätä kolmena peräkkaisenä päivänä, jonka jälkeen swelli hiipui sen verran että nyt joudutaan odottelemaan uutta. Aivan mahtava aalto. Tämän jälkeen oli hieman masentavaa palata Guionesille. Kolmen päivän aikana tuossa aallossa oppii enemmän kuin 3 kuukauden aikana Guionesilla. Ja nyt ne leftitkin alkaa jo sujua vähän paremmin.

Kolmantena päivänä aallot oli paljon pienemmät, joka
tekikin hommasta hankalampaa. Aallot breikkasi
tosi lähellä kallioita, ja kävinkin useaan kertaan
halailemassa riuttaa.
Leftejä tarvitaan kuitenkin vielä lisää ja mun kaksi seuraavaa lomakohdetta onkin leftejä. Nicaragua kutsuu taas kuukauden päästä ja lokakuussa mennään äitin kanssa Mexicoon! Ja treenin alla on kaikki frontside jutut. Mun frontside cutback on surkeista surkein ja front snapia ei ole olemassakaan, vaikka oonkin yrittänyt harjoitella sitä viimeiset 6kk. :) Mut ehkä se vielä joskus tulee. Hauskaa on se, että ennen toissapäivää en ollut ikinä edes kokeillut tehdä floateria. Toissapäivänä eteen tuli kuitenkin täydellinen floater aalto, ja kokeilin siihen frontti floateria. Ja sehän meni aivan kun oppikirjassa. Floater oli just hauska ja vauhdikas manööveri. Ja siinä allon päällä olikin ihan helppoa mennä. Näitä pitää ehdottomasti alkaa harrastaa lisää. 

Vaikka fronside on mulla erityisen huomion alla, ei se tarkoita että backside olisi niin hyvä ettei sitä tarvii treenata. Ei tosiaan. :P Mutta jostain kumman syystä Guionesilla lähes kaikki mun allot vaan sattuu olemaan righteja, niin tulee surffattua paljon enemmän backsidea. Tässä pari Surfing Nosaran kuvaa tältä päivältä, ja yllättäen molemmat näistä aalloista righteja. Mun kuvani (tän postauksen eka kuva) oli myös päivän cover shot!2 kommenttia:

  1. hei jostain eksyin sun blogiin ja ihan huippusettiä! Seuraavaa reissukohdetta miettiessä ajatuksissa on pyörinyt kovasti etelä- ja keskiamerikka. Kysyisin että millasella kuukausibudjetilla esim. costassa pystyy elämään, sisältäen vaan basicjutut kuten asumisen, surffit ja ruuan?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Apua, olen surkea pitämään budjetteja enkä edes tiedä paljonko kulutan kuukaudessa. Kaikki ainakin menee mitä tulee ja tulot vaihtelee. Ja jos ei riitä niin sitten otetaan vähän pankkitililtä. Heitetään nyt että ehkä 500 dollarilla just ja just selviää. Asumiseen menee 250 USD ja loput ruokaan. Mä taidan kyllä syödä enemmän kuin 8 dollarilla päivässä, eli ehkä ruokaan menee enmmän… Halvemmallakin täällä voi syödä jos haluaa oikein penniä venyttää ja syödä vaan riisiä, papuja ja banaaneja, mutta mulle on tärkeetä että saan paljon ja kunnon ruokaa ja esim liha/kala/kana ja juusto on täällä kallista. Lisäksi bensaan menee vähintään 20 viikossa. Surffi on onneksi ilmaista! Hyvä kun kysyit tätä, vaikka mun vastauksesta ei taida kamalasti apua ollakaan. Tää nimittäin herätti mut pitämään vähän tarkempaa kirjaa menoistani. Tai ainakin yrittämään… Ja muista että Costa Rica on Väli-Amerikan kallein maa ja ilmeisesti Etelä-Amerikankin. Esim Nicaraguassa ruoka on puolet halvempaa.

      Poista