14.11.2013

Uusi surffilauta - fiilikset 2 viikon jälkeen

Uusi surffilauta on ollut nyt käytössäni noin kaksi viikkoa. Tässä vähän fiiliksiä miltä se tuntuu ja mihin meidän suhde tähän menessä kehittynyt. :)

(No onhan se lauta ollut jo vähän pidempään mulla, mutta tätä kirjoittaessa se oli ollut käytössä pari viikkoa. Teksti oli vaan jäänyt jonnekin lojumaan, mutta julkaistaan se nyt. Ja olen edelleen ihan samaa mieltä laudasta, kuin mitä ajattelin siitä 2 viikon jälkeen.)Ensin vähän faktoja tiskiin.
Uusi lauta on merkkiä Richenberg Shapes ja se on tehty Floridassa. Kokoa sillä on 5'8 x 18 1/2 x 2 1/4. Lauta vastaa kaiklta spekseiltään CI:n Fredd Rubblea, paitsi että tehtiin mun laudasta vähän paksumpi. Vastaavan kokoinen Fredd Rubble on 2 1/8 ja tämä lauta siis 2 1/4. Materiaali on epoxy. En osaa kertoa laudan valmistuksesta kauheasti, joten sanotaan vain, että tämän laudan pitäisi olla tosi kestävä. Ja se on silti todella kevyt.

Laudan tilaamisen jälkeen oli luonnollisesti kauhee jännitys päällä seuraavat pari viikkoa, että onko se tarpeeksi pieni tai suuri ja hyvä ja sopiva. Ja erityisjännitys siitä, miten se selviää lentomatkasta Orlando - San Jose. Ja varsinkaan kun en ole itse sitä pakkaamassa. Huoli lentomatkasta oli onneksi turha, ja lauta oli aivan virheetön kun sain sen käsiini. Kiitos JetBlue! Ja tietenkin kiitokset myös Adilialle ja Montylle jotka toivat laudan mulle.
Ekat fiilikset laudasta oli lähinnä että "apua, tämmösenkö mä oon mennyt tilaamaan. Ompas se paksu, onko se liian iso, miten toi taili on noin leveä ou nouuuu…." No asiahan selviää vaan surffaamalla. Olin jo varautunu henkisesti siihen että uudella, eli siis erilaisella laudalla surffaaminen voi olla outoa, ja menee ehkä pari päivää tai jopa viikkoa että laudan kanssa pääsee sinuiksi. Ja täytyy tunnustaa että ekat surffit ei todellakaan ollut mitään rakkautta ensisilmäyksellä. Mutta laitetaan se pääasiassa olosuhteiden piikkiin: superpieni keli ja high tide, eli minikokoisia hitaita ja läskejä aaltoja. Ja lauta oli oudon muotoinen, reilit tuntuu paksuilta eikä niistä saa otetta. Vahaakin tuli laitettua liian vähän ja lauta oli superliukas. Eli ei mikään maailman mahtavin surf sessio. Mutta oli laudassa heti hyviäkin ominaisuuksia, suurimpana se, että siinä on enemmän rockeria (edellinen on ihan flätti), joten sillä on kivempi droppailla aalloille.

Seuraavana päivänä menikin jo huomattavasti paremmin kun saatiin parempaa keliä. Ja sen jälkeen ei ole tullut mieleenkään surffata muilla kuin uudella laudalla. Uusi lauta on paljon ketterämpi (evät vaikuttaa myös) kuin edelliset ja mun kokoiselle ihmiselle paljon sopivamman kokoinen. Jos saisin vielä nyt jälkikäteen muuttaa jotain tästä laudasta, en silti muuttaisi mitään. Se on siis aivan täydellinen mulle! Ainakin tässä vaiheessa.

5 kommenttia:

 1. Moro! Ois tarkotus ensviikosta alkaen reissata kuukausi Costa Ricassa ja tietenkin surffaamaan on kova hinku päästä! Minkälainen surffilauta tarjonta/hinta CR:ssa on? Tarkotus ois tuoda lauta myös Suomeen jos ei käy liian kalliiks kuljettaminen. Löytyykö esim. Nosarasta hyvää kojua mistä sais laudan(funboard) hommattua vai kannattaako hankkia San Josesta? Vuokraaminenkin on tietenkin vaihtoehto.

  Terveisin Jussi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi! Tänne vaan surffaamaan, Marraskuusta viime viikkoon saakka täällä on ollut aivan surkee keli, mut nyt alkaa olla jonkinlaista swelliä.
   Kaikki tuontitavara (myös surffilaudat) on täällä kalliita. Paikallisia sheippareita on esim. Jacossa sijaitsevat Chapu surfboards ja Banzaii, joka on isoin ja tunnetuin paikallinen lautamerkki. Banzaii laudat on ihan kelpohinnoissa, vissiin noin 400 USD. Funboard hinnoista en tiedä.
   Nosarassa myytäviä lautoja löytyy Coconyt Harrys Surf kaupasta. Siine tuli vähän aikaa sitten läjä uusia Rustyja. Ainakin shortteja, ja ne maksaa kyllä vähintään 600. Nosara Tico surf shopissa oli myös muutama uusi lauta myynnissä, en muista merkkiä mutta nää voisi olla jotain mitä etsit. Sellasia "ison miehen shortteja" ja läskimpiä fisuja. Sitten täällä on jonkin verran myynnissä käytettyjä lautoja Nosara Surf Shopissa (ja satunnaisesti muuallakin). Myytävät laudat on pääasiassa shortboardeja mut kyllä välillä löytyy muutakin.
   Ja voihan sitä aina yrittää ostaa itselleen mieleisen vuokralaudan. Vuokralaudoissa täällä on enemmän valikoimaa.

   Isommissa kaupungeissa kuten Jaco tai Santa Teresa on enemmän kauppoja ja lautoja. Ja varmaan siellä San Josessakin. Ite en kyllä luottaisi siihen, että Nosarasta löytyy mieluinen ja kohtuuhintainen funboard (myytävä), mutta ainahan voi myös vuokrata!

   Poista
  2. Kiitos Tiina paljon vinkeistä! Saavuttiin muutama päivä sitten takaisin harmauteen ja shokki on aikamoinen paljon ja pitkään matkustaneellekkin :) Ei oo kiva katsella kun lauta on muoviin käärittynä ja ikkunasta näkyy tasaisen harmaa maailma :/ Tuli muuten lautakin ihan ehjänä perille neljän lentokentän läpi. Kohtuu hintasta tuo lentokentän elmukelmu muuten... :D

   Mut CR:n reissu meni kyllä mahtavasti! Alkuun oltiin muutama päivä Tamarindon lempeillä aalloilla ja löysin itselleni juuri passelin 6'3 paikallisen Che boardsin. Nosarassakin oltiin viikon verran ja oli ihan sopivia aaltoja tauon jälkeen. Kiva pieni kylä! Tuli muutamama suomalainenkin tavattua Guionesin lineupilla. Dominical tuli kans testattua ja oli kyllä jonkinverran voimakkaampaa aalto ja komeita tuubeja :)

   Eikai tässä muutakun uutta surftrippia suunnittelemaan!

   Nautihan lämmöstä ja aalloista!

   Jussi

   Poista
  3. Kiva että vinkeistä oli hyötyä ja että teillä oli hyvä reissu! Ja lautakin vielä ehjänä perille. Törmäsittekö kenties Kaisaan ja Leehen täällä? Ne oli tavanneet täällä suomalaispariskunnan ja tyttöä oli pistänyt rausku…. auuu :/

   Poista
 2. Joo tuli muutamaan kertaan oltua yhtä aikaa lineupilla Leen ja Kaisan kanssa. Mukavan kuulonen reissu niillä menossa! :) Mun tyttöystävää Elliä pisti rausku Nosarassa ja itekkin tuli kyllä astuttua monta kertaa päälle mut ei kerinny iskee :D

  VastaaPoista