6.9.2013

Marbella surf trip

Hulvattoman Barrigona tripin jälkeen suunnattiin heti sunnuntaina seuraavalle surffiretkelle Marbellaan. Tykkään tästä sadekaudesta, kun kukaan ei tee täällä töitä (ei ole töitä koska ei ole turisteja), vaan kaikilla on yllinkylin aikaa chillailla ja käydä surffiretkillä juuri silloin kun huvittaa.

Marbella-retkellä meitä oli sama kokoonpano kuin Barrigonassa, eli minä, Adrian, Joel ja Danny. Swelli on todellakin ollut hiipumaan päin ja Marbellassa oli pieni keli. Mutta tämä aalto on vieläkin voimakkaampi kuin Barrigona, joten todella hyvä ja hauska aalto mulle jokatapauksessa. Ja pieni keli Marbellassa tarkoittaa kuitenkin over head set waves.

Okei, tää aalto näyttää aika kamalalta. Olosuhteet ei
todellakaan ollet parhaat, mutta ei se aalto onneksi
näin kamalaa ollut kun kuvasta näyttää.

Marbellakin on mulle aika uusi aalto (olen käynyt kerran aikaisemmin), ja mulla kestää aina totuttautua uuteen aaltoon. Varsinkin, kun tietää että kyseessä on vähän hurjempi aalto, mitä on normaalisti tottunut surffaamaan. Mä aina mielellään katselen ensin muutamat setit vedestä ja yritän ymmärtää miten aalto käyttäytyy. Mikä nyt varmasti onkin erinomaisen järkevää. Mutta kun on aikansa istuskellut line upsissa ja vaan katsellut miten kaikki muut (ketkä on surffanneet kyseistä aaltoa kymmenet kerrat) surffaa aaltoja, iskee aina sopiva sisuuntuminen ja adrenaliinipuuska, että mitä hittoa mä tässä vaan istun. Surffaamaanhan tänne on tultu. Siitä onkin sitten hyvä aloittaa surffaus.

Mä tarvitsen aina (vähintäänkin) pienen adrenaliinipuuskan surffatakseni hyvin. Välillä se tulee aalloista itsestään ja jännityksestä (jos on iso keli) ja välillä siitä kun vedessä on pientä kilpailua koska totta kai kaikki nyt haluaa ottaa ne parhaat aallot. Jos on liian löysää helppoa ja löysää oon jotenkin ihan koomassa enkä suunnilleen saa edes melottua aaltoon... :) No Marbellassakin tapahtui alun ihmettelyn jälkeen sopiva herätys ja sainkin surffattua ihan hyvin aaltoja. Vaikka se oli todellakin vaikeampaa kun Guionesilla, koska aallot vaan on niin paljon nopeempia. Tai sit mä vaan oon niin hidas. Mutta oikein kelpo sessio tämäkin. Joku random äijä alkoi vedessä antaa mulle neuvoja ja kannustaa mua menemään kaikkein isoimpiin aaltoihin ja ihan piikkiin mistä aalto ekana murtuu. Normaalisti mua vaan ärsyttää jotkut tuntemattomat jotka alkaa neuvoa jotain (koska ne "neuvot" on lähinnä jotain: "melo melo melo, melo täysiä NYT..." turhanpäiväisyyksiä), mutta kaikesta rakentavasti kriiikistä oon ehdottoman iloinen. Tää tyyppi oli kuitenkin ehdottoman positiivinen kannustaja.

Surffin jälkeen haettiin kookoksia rannalla olevista puista ja juotiin niistä mehut. Ehdottomasti paras palautusjuoma ja virkistäjä minkä tahansa urheilun jälkeen (tai vaikka ei urheilisikaan).

Kookosten poimintaa.
Surffatessa tulee jano!
Paras after surf -juoma. Huomatkaa mun
edellisessä postissa esitelty ihana
ja  tuunattu Asenne Trashed paita. 
Lisää kookosvettä kitos.
Valmistaudutaan kotiinlähtöön.
The crew.

Paluumatka oli myös mielenkiintoinen kokemus, koska eräs seurueen jäsen halusi pysähtyä lehmälaitumen kohdalle keräämään sieniä lehmän pa***sta. Tää oli mulle sen verran erikoinen kulttuurikokemus (en edelleenkään käytä muita päihteitä alkoholin lisäksi), että siihen oli ehdottomasti pakko osallistua. Aidan ali siis lehmälaitumelle ja paskakasoja tonkimaan. En tosin edes tiennyt että minkänäköisiä sieniä ollaan etsimässä. Mulla taisi olla lähinnä mielessä ne vaaleanpunaiset ja ruskeat vaahtokarkkisienet. Niitä, eikä muitakaan sieniä ei kuitenkaan löytynyt.

Eikä myöskään nähty kilpikonia, joita käytiin kurkkaamassa Ostionalilla myöskin paluumatkalla. Tai no nähtiin me yksi kuollut, jolta korppikotkat olivat syöneet silmät päästä. Näin myös kilpikonnan munia, ja ihmettelin että kuka ne on kerännyt ja miksi, koska luulin että Ostionalilla nimenoman suojellaan kilppareita. Ja niin suojellaankin, mutta suojeluprojektin rahoittamiskeksi ihmiset keräävät osan munista myyntiin (syötäväksi), jolla siis rahoitetaan loppujen munien ja kilppareiden suojelu. Hmmm...Kuollut kilpikonna. Huomaa jalka kuvan yläreunassa.
Nämä kilpparit ovat aika isoja. 
Sienestämässä...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti