29.7.2013

Surffia ja chillailua

Palauduin Pavonesilta kotiin viime sunnuntaina. Reissu lyheni muutaman päivän, koska sain (yllätys yllätys) isovarpaisiin haavat Pavonesin kivikosta. Riuttakengät onkin ehdottoman suositeltavat siellä low tiden aikaan. Pavones on kyllä aivan uskomaton paikka ja haluan ehdottomasti mennä sinne uudestaan!

Pavones on juurikin sellainen aalto, mitä oon aikaisemmin nähnyt vain surfleffoissa, joissa Josh Kerr surffaa ihan loputtomiin kestävää tuubia. Ja nyt niitä sai ihmetellä ihan aitiopaikalla. Ja ihmettelen edelleen minkälaisia taikoja oikein tarvitaan, että pystyy droppaamaan niin nopealle aallolle. Kattelet siinä line upissa kun aalto on jossain sadan metrin päässä tulossa ja sekunnin päästä se onkin mennyt jo sata metriä ohi... High tide oli Pavonesilla hitaampi ja helpompi. Toisin sanoen ainut mitä mä pystyin surffaamaan. Mutta voi morjens mikä ruuhka vedessä ja aivan hulluna toisten eteen droppailua. Joka aaltoon meloo ihan vierekkäin ainakin 6 tyyppiä joista vähintään puolet droppaa aallolle. Ja surffareita oli kyllä joka lähtöön sekä longboardeilla, shorteilla, boogie boardilla ja KANOOTILLA! Kypärä ja pelastusliivit tuli myös bongattua line upista. 

Pavones 
Pavones
Pavones

Pavonesin jälkeen olen yrittänyt parannella varpaita makaamalla kotona riippukeinussa ja surffaamalla Samarassa ja Guionesilla. Ja varpaat alkaakin osoittaa paranemisen merkkejä. Viimeiset noin neljä päivää on ollut huippukiva keli Guionesilla! Pieniä ja sopivia smootteja aaltoja, ja mikä tärkeintä, ei enää niin pahoja currentteja. Tänään iltapäivällä oli tämän vuoden parhaat Guiones surffit! Nousuvesi sai aaltoihin vähän poweria ja väliin overhead settejäkin. Kuitenkin sellasia letkeitä ja rullaavia aaltoja, joissa on hyvä harjoitella käännöksiä. Me like!!! Surffaamisen lisäksi ollaan katseltu surffia netistä eli US Openia ja mä olen myös opetellut kokkaamaan Costa Rican kansallisruokaa, eli gallo pintoa.

Guiones sunset surf
Guiones midday surf
Luksusdinneri eli gallo pinto, fetasalaatti &
kinkkumunakas. 
Keskipäivä- ja ilta-aktiviteetti

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti