31.7.2013

Surffarin parhaat kaverit: Aurinkorasva, after sun & vauvan pyllyrasva

Surffaus ja asuminen tropiikissa on rankkaa suomalaiselle hipiälle, joka on luonnostaan valkoinen eikä ole tottunut aurinkoon. Aurinko kärventää ja monen tunnin päivittäinen meressä lilluminen kuivattaa ihoa. Täällä saakin olla koko ajan sivelemässä jos jonkinlaista voidetta ihoon ja välillä tuntuu että rasvaamiseen kuluu monta tuntia päivästä. Meillä on myös kämppä täynnä aurinkorasva, aftersun ja kosteusvoidepurkkeja, tosin kaikki on koko ajan lopussa, ja lisää saa ostaa joka viikko. (Ja ei hyvää päivää että täällä on kallista, ostin eilen ihan tavallisen Nivea kosteusvoiteen joka maksoi 10 dollaria!!!)
 
Surffarin ja auringon palvojan parhaat kaverit: aurinko-
rasva, aftersun x 2, kosteusvoide, vauvan pyllyrasva
ja Hydrocortison.

Aurinkorasva on tietenkin se tärkein juttu. Itse käytän aina suojakerrointa 50. Aurinkorasvat kestää aika hyvin vedessäkin, mutta hyvä lisä naamaan on meikkivoidepurkin näköinen face stick. Mikään ei ole ärsyttävämpää surffatessa kuin aurinkorasva silmässä, eli ennen surffia kannattaa rasvata naama hyvissä ajoin, että rasva ehtii imeytyä. Paras aurinkosuoja on tietenkin varjo, ja surffia lukuun ottamatta koitankin lähinnä vältellä aurinkoa. Lippis ja hartiat suojaava t-paita onkin vakiovaruste jos pitää esim. pyöräillä keskipäivän auringossa. 


Face stick suojaa nassua palamiselta. Beige väri on myös
kätevä jos haluaa piilottaa punottavan ihon :)

Surffia ja aurinkorasvaa seuraa after sun. Itse käytän after sunia ja kosteusvoidetta aika sekaisin, mikä purkki nyt sattuu osumaan käteen. Tärkeintä on että huuhtoo ihon suolavedestä aina auringon ja meressä olon jälkeen ja laittaa jotain rasvaa. Jos olen päivällä kotona edes muutaman tunnin aamusurffin jälkeen, niin laitan kostausvoiteen/after sunin tässäkin välissä ja illalla vielä uudestaan. Ja itse asiassa mulla on usein joku rasvapurkki myös laukussa mukana, jos hengaan koko päivän surffikoululla.

Kolmas elintärke tuote surffarille on vauvan pyllyrasva (vai mikä vaippaihottuma-rasva onkaan…), joka auttaa surffilaudasta tulleisiin hankaumiin. Hankaumia tulee helposti kun alkaa surffata tauon jälkeen tai jos yhtäkkiä alkaa surffata tavallista enemmän. Hankaumia tulee yleensä mahaan, mutta myös reisiin, polviin tai takapuoleen. Mulla on kamalat traumat viime vuodelta, kun tandemsurffattiin yhdessä Adrianin kanssa jättikokoisella soft top laudalla, josta tuli molemmille aivan järkyttävät hankaumat suunnilleen kaikkiin ruumiinosiin mitkä oli kosketuksissa siihen lautaan. Harmi kun en vielä silloin tiennyt pelastavasta vauvarasvasta. Vauvarasva toimii hätätapauksessa myös aurinkorasvana!

Inhottava lisäkiusa iholle täällä tropiikissa on pistävät ja purevat hyttyset ja muurahaiset. Tärkeä lisäosa aurinkorasva, after sun ja vauvanpyllyrasva komboon onkin Hydrocortison, jolla lievittää puremien kutitusta. 

Auringonottopuuhissa? Ei sentään, vaan ottamassa valo-
kuvia rannalla.
Sunset surf, parasta! Myös senkin takia että välttyy
aurinkorasvan levitykseltä :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti