17.5.2013

Yoga time!

Olen viime aikoina hieman hurahtanut joogaan. Joogaamalla saa ihanasti venytettyä ja rentoutettua kroppaa.

En käy yleensä missään tunneilla vaan joogailen ihan vaan kotona ja teenkin melkein joka päivän pienen harjoituksen. Tutustuin joogaan pari vuotta sitten Costa Ricassa, missä mun surf camp pakettiin kuului muutama joogatunti. Tykkäsin tosi paljon ja päätin, että menen Suomessakin joogan. En kuitenkaan tiennyt mitään eri joogatyyleistä tms. ja ostin sitten kortin Astangaan. No se ei ollutkaan yhtään samanlaista mihin olin tottunut (ja mistä tykännyt). Mulle jooga on nimenomaan venyttelyä. Siellä astangatunnilla kuitenkin harjoiteltiin vaan sitä ”koreografiaa”, enkä mä ehtinyt koko tunnin aikana tuntea yhtään venytystä missään lihaksessa kun vaan kauhealla kiireellä mentiin asennosta seuraavaan. No siihen se joogainnostus hieman laantui ja kortti jäi käyttämättä.

Joogailin kyllä edelleen kotona. Tosin kutsun sitä itse vaan venyttelyksi. Teen kyllä aurinkotervehdyksiä ja oikeastaan olen varastanut kaikki ne hyvät jutut ja ideat mistä erityisesti tykkään joogassa (hengitys, apuvälineiden käyttö, uusia venytyksiä, uusia tapoja tehdä liikkeitä), ja sovellan niitä omiin venyttelyrutiineihini.

Välillä on kuitenkin ollut ikävä joogatunnille, mutten oikein tiennyt minne mennä ja kuka olisi hyvä opettaja. Mutta nyt sellainen löytyi, jes! Piia Mäkinen on paitsi hyvä kaverini ja mahtava tyyppi ja erinomainen pilates opettaja, myös tuore jooga opettaja. Olin viime viikolla Piian pitämällä vinyasa flow tunnilla ja se oli aivan huippu. Tämä oli juuri sitä mun kaipaamaa joogaa. Lonkat sai ihanasti venytystä ja kyljet oli seuraavana päivät tosi kipeät kaikesta tasapainoilusta mitä en ole tottunut tekemään. Musta on myös tärkeää että opettaja on sellainen joka ei vaan huutele mitä tehdään, vaan tulee korjaamaan niitä asentoja ja tehostamaan venytystä. Just tätä mun kroppa kaipasikin.

Sain tunnista paljon uutta inspiraatiota kotijoogaan ja toivottavasti pääsen pian uudestaan Piian tunnille. Piia tekee tällä hetkellä vasta yogaope koulutukseen kuuluvia harjoitustunteja, mutta jatkossa hänet nähdään Om Yogassa Tampereella. Fit Form Hyvinvointipalvelut on Pian oma hyvinvointialan yritys, jonka kautta löytyy Piian pitämät tunnit ja kurssit.

(kuva: Fit Form Hyvinvointipalvelut)

Fit Form Hyvinvointipalvelut löytyy myös facesta, jossa mm. ihania smoothie ja muita terveysruokavinkkejä:  https://www.facebook.com/fitformhyvinvointipalvelut?fref=ts

Mun suosikki jooga- ja pilatesopettaja: Piia Mäkinen
(kuva: Fit Form Hyvinvointipalvelut)

Piian inspiroima kotijooga tänään:


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti