18.5.2013

Surfboard designs

Löysin netistä Boardstix Paint tussit, joilla voi maalata surffilautoja. Ja nyt on sitten kamala hinku maalata oma lauta. Mun uuden laudan päällispuolihan on ihan blanco valkoinen ja se suorastaan huutaa jotain iloisen kirjavaa taideteosta itseensä. 

Boardstixeillä maalattu lauta (kuva)
Boardstix Paint Pens (kuva) 
Boardstix Paint Pens (kuva)

Grafiikathan olisi tietenkin voinut tilata jo tehtaalta, mutta mulla oli laudan tilausvaiheessa kaikenlaista kiirettä, enkä ehtinyt suunnitella muuta kuin laudan pohjassa olevan rastamiehen (tai siis olin piirtänyt sen jo joskus aikaisemmin). Mutta koskaan ei oo liian myöhäistä koristella lautaa. Vanhoja lautoja maalatessa pitää vaan huolellisesti poistaa kaikki vaha ja lika ja ilmeisesti myös hioa hiekkapaperilla maalattava kohta ja maalauksen jälkeen vielä käsitellä jollain aineilla. Riippuu siitä millaisia maaleja käyttää.

Googlailin äsken maalausohjeita ja hienoja grafiikoita. Maalauksessa voi käyttää joko spraymaaleja (isot pinnat), tusseja (helppoa, tarkkoja juttuja) tai siveltimellä laitettavia akryylimaaleja (tarkkaan koristeluun).

Näissä kuvissa näkyy tusseilla tehtyjä grafiikoita:

Kuva 
Kuva
Kuva

Ja tässä videolla spraylla. Sprayllä ja teipillä saa suhteellisen nopeasti kivaa jälkeä.En vielä tiedä mitä aion maalata omaan lautaan. Jotain iloista ja värikästä. En ole mikään maailman paras taiteilija, mtta mun mielestä surffilautojen grafiikoissa tärkeämpää onkin, että ne on persoonallisia ja hauskoja, kun että ne on viimeisen päälle täydellisiä ja viimeisteltyjä. Monilla Costa Rican kavereista on Costa Rican lippu, lipun värit tai jotain muuta isänmaallista laudoissa. Musta se on mahtavaa. Ehkä munkin lautaan tulee jotain Suomen väreillä. :)

Tässä vielä Carissa Mooren ja Jordy Smithin lautoja:

kuva
kuva

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti