4.5.2013

DIY: Scrunch Butt Bikini Bottom

Erehdyin jokin aikaa sitten tilaamaan nettikaupasta uusia biksuja. Kivat värit, matchaa hyvin uuden surffilaudan ja kellon ja ties minkä auringon ja meren kanssa. Ja näyttää hyviltä kuvissa. Joopa joo... Eihän ne meinannut pysyä päällä kun kävin viime viikolla uimahallissa testaamassa. Ja löpöttää takapuolesta. Ei hyvä. :(

Söpönväriset virheostokset

Biksuja ei voinut enää palauttaakaan, mutta Goldfish Kiss -blogin ispiroimana keksin miten ne voisi ehkä pelastaa: DIY scrunch butt. Eli rypyttää kangasta niin, että bikini myötäilee takapuolta eikä lepata tai jää ”pulleasti”. Mulla on useammatkin scrunch butt biksupöksyt kotona, mutta en ole ennen tehnyt sellaisia itse.

Homma oli harvinaisen simppeli ja Youtubessakin ohjeita vaikka millä mitalla. Scrunchin eli rypytyksen voi tehdä koko matkalle bikinin takaosaan, tai vaan esim. 5cm matkalle yläreunasta. Riippuu siitä, miten paljon haluaa bikineiden uppoavan pakaroiden väliin. :)

Rypytyksen voi tehdä ihan vaan ompelemalla sauman vahvalla langalla bikinin keskelle ja kiristämällä langan niin, että tulee sopivasti scrunchia. Tällöin sauma ei kuitenkaan jousta. Pikascrunchin voi tehdä isolla hakaneulalla, joka jää piiloon bikinin sisäpuolelle. Varmaan ihan fine jos pyllistelee uima-altaalla, mutta tätä en suosittele vesiliukumäkiin. Auuu…

Itse otin mallia omista bikineistäni ja ompelin kuminauha-scrunchin, jotta sauma myös joustaa. Tämä on ehkä monimutkaisin vaihtoehto näistä kolmesta, mutta silti ihan helppoa.

Tässä ohjeet:

1. Leikkaa sopiva pätkä (8cm) kuminauhaa. Itse en tehnyt scrunchia koko matkalle, vaan noin 2/3 matkalle yläreunasta. Käytin 5mm leveää kuminauhaa.

2. Kiinnitä kuminauha muutamalla nuppineulalla paikalleen, että osaat ommella oikeaan kohtaan bikinin keskelle. Lopullinen rypytys syntyy vasta ommellessa, joten tässä vaiheessa ei ole niin tarkkaa miten rypytys on tehty. Jos ei ole nuppineuloja, piirrä viiva bikinin keskelle sauman merkiksi.


3. Ompele. Itse ompelin käsin, koska ompelukone lensi roskiin edellisten shortsinompelusessioiden jälkeen. Käsin ommellessa kuminauhaa ei tarvitse venyttää. Rypytä kangasta vähän joka pistolla. (Koneella ommellessa kiinnitä nuppineulalla kuminauhan alku ja loppu. Venytä kuminauhaa niin paljon, ettei kankaaseen jää ryppyjä ja ompele.) 

Käsin ommellessa rypytä kangasta joka pistolla. Huom!
Aloita rypytys bikinin yläreunasta! Kuvan biksuissa niin
ei voi tehdä koska yläreunassa on kirjailu.  
Scrunchi alkaa muodostua.
Valmis sauma sisäpuolelta. 
Valmis sauma ulkopuolelta.

4. Valmis! Hit the beach! (Tai jos olet Suomessa, rukoile edes viittä hellepäivää ensi kesälle.)

Tosi helppoa ja lopputulos oli paljon parempi kuin mitä odotin! Bikinissä jonka tuunasin, on kirjailtu logo takana ylhäällä, joten sitä kohtaa ei voinut rypyttää. Se ei kuitenkaan haitannut. Tuli tosi hyvä ja aikaa meni noin 20 min. Olin tosin tätä ennen harjoitellut toisiin vanhoihin bikineihin. 

Jes, vihreä bikini siis pelastettu. Punainen ja keltainen kaipaavat vielä scrunchauksen, mutta enää ei harmita yhtään nämä virheostokset!

Scrunchilla ja ilman.

Gotta love scrunch butt! <3

2 kommenttia:

 1. Blogisi uudistumisaiheet ovat juuri itseäni kiinnostavia eikä tälläistä tyttöjen vastaavaa surffiblogia suomeksi kai oikein ole. Rakastan surffimuotia ja olisikin kiva tietää ja nähdä, miten itse vapaa-ajallasi pukeudut. Lisää ja useammin postauksia!! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Moi, kiitos kommentista! Pistetään toivomus to do listalle. Voisin kyllä esitellä lempparikesävaatteitani + tyyliäni (tai tyylittömyyttä...) täällä. Muitakin toiveita otetaan mielellään vastaan! Yritän jatkossa postailla muutaman kerran viikossa. :)
   -Tiina

   Poista