21.11.2012

Yllärireissu aalloille


Heipparallaa palmun alta. Melkein pari viikkoa on jo vierähtänyt Nosarassa joten korkea aika herättää blogi henkiin. Tällä kertaa kyseessä on 2,5 viikon pikavisiitti.

Lensin tällä kertaa Frankfurtin ja Santo Domingon kautta. Voin lämpimästi suositella tätä Lufthansa + Condor yhdistelmää. Toin oman laudan mukana ja siitä selvisi vaivaisella 50e lisämaksulla. Ja mikä parasta, lauta selvisi lennoista ilman vaurioita, tosin olin paketoinut sen kauttaaltaan vähintäänkin viisinkertaiseen kuplamuoviin ja nosessa ja tailissa oli vielä ekstrapehmusteet.

Nosarassa sadekausi on loppumassa/juuri loppunut. Aallot on tähän aikaan vuodesta yleensä aika pieniä. Kuitenkin kun pääsin perille Guionesille niin vastassa oli 8ft aallot ja kova offshore jota kesti 3 päivää. Tässä pari kuvaa aalloista. Kävin vähän vedessäkin, mutta kyyti oli aika kylmää, joten pari ekaa päivää keskityttiin Agua Tibian (http://www.aguatibiasurfschool.com), eli Adrianin, Oscarin ja Andrewn uuden surffikoulun remppaan. Agua Tibia sijaitsee aivan mahtavalla paikalla lähellä rantaa ja parastahan on se, että mä ja Adrian myös asutaan täällä. Ei lainkaan pöllömpää asustella surffikoulussa.

Remppaa.
Lisää remppaa...
Agua Tibia = The BEST Surf School in Nosara!
Parin päivän remppahommien jälkeen kamppä alkoi näyttää asumiskelpoiselta ja aallotkin rauhoittui, joten siitä eteenpäin oon lillunut vedessä. Vesi on ollut vähän kylmää (se on aina kylmempää tähän aikaan vuodesta ja etenkin joulukuussa). Joulupukin toivelistalla onkin märkäpuku a la Marisa Miller. En kyl tiedä paljon tuo lämmittää mutta pysyy varmaan hyvin päällä!


Marisa Miller designed wetsuit.
Parin päivän megakelin jälkeen aallot on pysyneet pieninä ja oon päässyt pikkuhiljaa taas surffin makuun. Mut voi hyvää päivää että oli vaikeeta alussa. Oon surffannu omalla laudallani edellisen kerran maaliskuussa ja pari ekaa päivää oli kyllä niin voimatonta että. Ja mäkun luulin olevani hyvässä kunnossa… Surffikunto ei kyllä korreloi minkään muun urheilun kunnossa, melontakunto oli alussa aivan surkee vaikka olin niin käyny uimahallissa kroolaamassa ennen reissua. J Mut nyt kulkee jo vähän paremmin. Ehdin kyllä jo pistää laudankin myyntiin välillä kun meni (vähän…) hermot! Haha! Onneks laitoin sen verran kovan hinnan ettei ostajia heti ilmestynyt sillä seuraavana päivänä olikin superhyvät surffit.

SUP eli Stand up paddle on muuten selkeesti se tän kauden juttu ja erityisesti jos sattuu olemaan yli 50 vuotias mies. Suppeja on välillä enemmän vedessä kun shortboardeja! On niitä aina ennenkin ollut ehkä pari mutta nyt ne oli lisääntyny aivan villisti.

Mitään kovin ihmeellistä raportoitavaa ei nyt tällä kertaa ole. Ei olla reissattu missään vaan oon vaan surffannut Guionesia joka päivä. Ja tehnyt välissä töitä ja syönyt ja nukkunut. Oon niin mummo että tarviin vähintään 9 tuntia untä päivässa. Tänäänkin otin makoisat parin tunnin päikkärit. Ja toki pari reggae nightia takana ja yhdet hyväntekeväisyysjuhlat Nosara Beach Hostellissa, joilla kerättiin rahaa maanjäristyksen tuhojen korjaamiseen. Täällä oli pari kk sitten iso maanjäristys ja sen jälkeen on ollut paljon jälkijäristyksiä. Munkin täälläoloaikana oli järistys, mutta vetelin vaan sikeitä ehkä huomannut mitään.

Nosara Beach hostel maanjäristysjuhlat.
Boyz in tha party.
Pari päivää sitten surffattiin Adrianin kanssa yhdessä samalla laudalla. Otettiin isoin soft top lauta mikä löytyi ja saatiin jopa surffattua pari vihreetä aaltoa niin että molemmat oli kyydissä. Mut saatiin molemmat niin parat hankaumat siitä laudasta, että se lysti oli pakko lopettaa lyhyeen. Mulle tuli puolen tunnin seurauksena kamala ihottuma mahaan ja reisiin, ja vieläkin pahempi käsivarsien sisäpuoliin kun se lauta oli niin levee että kädet hankautui meloessa. En suostunu enää lopussa tulemaan sen laudan kyytiin vaan uin mieluumin rantaan. Nyt en haluu enää surffata millään muulla kun omalla laudalla! Ainakin siihen saakka kun löydän uuden sopivan laudan, mulla on nyt hakusessa vähän lyhempi mutta paksumpi ja leveempi kun nykyinen.

Guiones aalto.
Surffikuvia ei nyt ole, joten lavastettiin ”surffaamaan
menossa” kuva. :) Noilla biksuilla ei oikeesti surffata ja
mulla on kaikenmaalilman hiuspinnejä ja muuta asiaan
kuulumatonta rekvisiittaa ja taitaa jopa olla aurinkolasitkin
päässä vaik niitä ei kuvassa näykään..
En oo täällä pelkästään lomalla, vaan melkein jokapäivä on joutunu tekemään vähän töitäkin. Töitä hankaloittaa vaan se, että täällä surffikoululla ei ole vielä nettiä. Yritin käydä ostamassa mokkulaa, mut eihän tähän työläppäriin voi asentaa mitään ite. Asiat hyvin hallussa siis ulkomaailman kanssa kommunikoinnin suhteen (ja esim. blogin päivityksen). Ois niin kivaa päivittää joka päivä jotain pientä, mutta en raaski sen takii mennä aina wifi-kahvilaan ostamaan megakallista smoothieta. No ehkä saadaan vielä netti toimimaan tällä viikolla.

Loppuun pitää vielä vähän hehkuttaa mun tänne saapumista ja Adrianin yllättämistä. Adrianilla ei meinaan ollut hajuakaan että oon tulossa ja se odotti mua tänne muutokuorman kanssa vasta ensi kesäkuussa. Ja yllätys oli niin täydellinen. Cristian ja kumppanit piilotti mut Coconut Harry’s:n lautavarastoon ja kutsu Adrianin ”yllätykselle”. Hahaa! Aivan mahtavaa. Rakastan yllätyksiä! :D

Guiones sunset.
Sunset chillin.

5 kommenttia:

 1. Toi on muuten niin totta, ettei surffikunnolla oo mitään tekemistä muun fyysisen kunnon kanssa. Olin kesän alussa Portugalissa surffaamassa, ja vaikka kuinka olin uinu ja muutenkin treenannut koko kevään, olin ihan hajalla ekojen surffien jälkeen. :D

  Meillä pysy molemmat laudat ehjänä lennoilla, vaikka Portugalista tullessa teki pahaa kattoo kuinka laudat rysähti sinne samalle hihnalle ku matkalaukutkin. Suomessa ei oikein osata arvostaa surffilautoja. :/

  VastaaPoista
 2. Pitäiskö siis päätellä et ihan turhaa uida tai treenata muutenkaan ennen reissua kun ei se auta, hehe... :) Nyt jaksaa jo meloo hetken ilman että olo on kun kuolleella hylkeellä, mut harmi vaan että reissu lähenee jo loppua.

  Olitteks te paketoinu laudat jotenkin erityisesti matkustuksen ajaksi? Mä aina käärin laudan kaikenmaailman muoveihin ja pehmusteisiin, mut tiedän kyllä tyyppejä jotka ei laita mitään (ja niitten laudat täilyy aina ehjinä)...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mullekin kävi just noin, että aloin jaksaa meloo helpolla hyville mestoille ihan loppureissusta vasta. Meillä tosin kävi niin huono tuuri, että koko reissun oli tosi tuulista ja aallot ei ollu mitään kovin smootheja. Mut toisin kyl, että jos surffaamaan haluu lähtee ja haluu enemmän ku yhden tai kaks megahyvää päivää, niin mun ainakin pitää lähtee vähän pidemmäksi aikaa ku kolmeks viikoks.

   Mulla oli lauta kääritty kuplamuoviin ja päissä oli extrapehmusteet. Mun lauta on paljon pienempi ku sen bägi, niin mahtu hyvin.

   Poista
 3. Moikka - voitko pistää vähän enemmän tietoa lennoista? Ois ihan mahtista, kiitos jo! Oon yrittänyt vimmaisesti etsiä ensi vuodelle Nicaan lentoja (siis yleensä menee Costan kautta) mut kaikki on kummallisen kallista ja kestää jotain sata vuorokautta...

  VastaaPoista
 4. Muakin kiinnostaa jos joku osaa kertoa mistä löytyy halpoja lentoja Keski-Amerikkaan! Niitä ei meinaan enää meinaa löytyä millään.
  Mä oon hakenut lentoja ihan vaan Supersaver.fi:stä. Oon joskus käyttänyt muitakin, mut toi on parhaksi havaittu ja hinta todellakin on se minkä se näyttää. Esim. vertaa.fi:ssä on ärsyttävää kun se saattaa näyttää halvemman hinnan ja sit kun menee tekemään varausta hinta saattaakin muuttua jossain vaiheessa.
  Mä olen yleensä maksanut lennoistani noin 840e. Joskus vuosi-pari sitten tuohon hintaan (tai jopa alle 800) löytyi helposti lentoja vaikka mille ajankohdille, mut nykyään löytyy tosi vähän alle tonnilla. Oon kyllä aina löytänyt noin 800:lla, mutta joutuu todellakin selaamaan kaikki mahdolliset päiväkombinaatiot. Ja sit löytyy se yksi jossa on 12-24h vaihtoaikaa Madridissa...
  Nyt mullla oli itseasiassa erikseen ostettu meno ja paluu (mikä yleensä ei oo yhtään järkevää, mut tähän reissuun liittyi kaiken maailman säätöä :) Ikinä ennen mikään hakukone ei oo tarjonnu noita Condor lentoja costaan, mut yhdensuuntasella lennolla ne olikin paras vaihtoehto. Meno oli 440 ja paluu noin 500.
  Mutta joo, kerro myös mulle jos sulla on jotain muita vinkkejä lentojen metsästykseen!

  VastaaPoista