4.8.2012

Vipot päivät

Kotiuduin Suomeen pari viikkoa sitten. Surffireissun jälkeen iskee yleensä pieni (tai suuri) matkanjälkeismasennus, joka ei lievitä ennenkun seuraavat lentoliput on ostettu. Oon yrittänyt pakoilla tätä masennusta ja pitää itteni kiireisenä, joten viimeinen blogipäivitykskin on jäänyt tekemättä. Mutta tässä tulee.

Edelisessä postauksessa valittelin, että surffit ei oikein sujunu, eikä aallotkaan ollu mulle mieluisia. Onneks kahtena viimeisenä päivänä tilanne parani. Perjantaina olin kerrankin fiksu ja päätin olla menemättä aamun low tidella veteen. Koska en tykkää low tidesta ja oon ihan liian hidas surffaamaan sitä. Sen sijaan menin vasta puoliltapäivin kun vesi oli ylempänä ja aamuruuhkat line upista hälvenneet. Ajelin biitsille ja aallot näytti oikein kivoilta. Siinä parkkiksella kookos-myyjä alkoi huudella jotain ja osoitella mun auton rengasta. Olin ajanut koko matkan (ja edellisen illan kuskannut jengiä Chamaniin ja takaisin) lähes tyhjällä renkaalla enkä ollut ees huomannut mitään. Mulla ei tietenkään ollut puhelinta eikä taitoja renkaan vaihtamiseen, mut onneks joku ystävällinen kundi vaihtoi sen renkaan. Paljon kiitoksia vaan avusta, muchas gracias! Korjaushommissa meni kuitenkin aika kauan ja mun surffifiilikset ehti kadota sinä aikana. Hurautin vaan takasin kotiin renkaanvaihdon jälkeen.

Mentiin päivällä Adrianin kaa huoltikselle korjaamaan se hajonnut rengas ja nykyään mä oonkin jo lähestulkoon pätevä automekaanikko. Tai ainakin osaan ehkä vaihtaa renkaan tarvittaessa. Iltapäivällä sitten uusi yritys surffaamaan. Aallot oli superhyvät, joten oli superhyvät surffit! <3

Hyvät surffit jatkui myös seuraavana päivänä. Kävin aamulla tosi aikaisin vedessä ennen ruuhkia ja low tidea. Uusi swelli oli tulossa, ja aallot on kasvanu kokoajan eilisestä alkaen (head high ... over head) Ihan kivat surffit muttei mitään superia. Low tide alkoi taas puskee päälle ja onshore tuuli, joten läksin vähän huilimaan ja aamiaiselle. Yhdeltä takasin veteen. Aivan super hyvä, aallot oli isoja, mut hyviä ja rullaavia. Ja ainoastaan 2 jätkää mun lisäksi vedessä. Ainut miinus oli current joka on ollu tosi voimakas eilen ja tänään. Oli pakko meloa ihan kokoajan, ettei ajautunu hukkateille. Ja mikä parasta, surffasin ehkä isoimman ja parhaan aallon ikinä!!! Super stoked! :) Keli vaan kasvoi kokoajan ja jouduin kunnon pesukoneisiin (sain evästä kankkuun sekä yksi evistä katkes). Surffit oli siis siinä, mutta se oli ihan hyvä hetki lopettaa kun olin just hetki sitten saanu parhaan aallon ever.

Lopuksi vielä kuvia koko reissun ajalta.

Guiones surffia. 
Guiones surffia...
Hermosa.
Hermosa - Party wave!!
Hermosa.
Uvita vesiputous.
Alfredon liuku! (Uvita) 
Tintti hyppää! (Uvita) 
Guiones surffia seuraavat 5 kuvaa...


Tämä kaveri löytyi sohvatyynyistä.
Antonon korutehdas. Sain sini-valkoisen Suomi käsikorun!
Superkaunis ja rauhallinen Uvita.
Surf report. Ei tainnu olla ihan paras surffipäivä :)
Viimeinen auringonlasku @ Playa Pelada.
Stoppi Madridissa kotimatkalla ja loikoilua lentokenttä-
hotellin poolilla. Matkanjälkeismasennusta lievittää uusien
suunnitelmien rustaaminen päiväkirjaan.

Tämä reissu on nyt ohi ja blogi menee tauolle. Jatketaan taas sitten kun on aika hypätä koneeseen seuraavan kerran. Vielä ei ole uusia lentolippuja, mutta toivottavasti pian. Halit lukijoille!

Pura Vida!

2 kommenttia:

 1. ihania kuvia ja ihana blogi! oon miettimäs nyt ekan shortboardin ostoa, aina aiemmin oon menny vaahtomuovi longboardilla. mietin et oisko 6'6" hyvä pituus ekalle shortille? ja ku alotit surffaa ni alotitko eka vaahtomuovi lonkulla vai shortilla?:) ja jos alotit vaahtomuovisella, ni kauanko kesti että siirryit shorttiin? vielä kerran, ihana blogi!!!:)

  VastaaPoista
 2. Kiva että oot innostunu surffista ja ostamassa omaa lautaa. Ja erityisen kivaa jos tykkäät myös blogista!
  Pelkkä laudan pituus ei oikeestaan kerro vielä yhtään mitään. Pituuden lisäksi myös muut mitat eli paksuus ja leveys vaikuttaa. Ja ylipäätään se laudan muoto eli miten paljon siinä on volyymia (=miten hyvin lauta kelluttaa, miten kevyttä sillä on meloa, miten stabiili se on ym.) Mutta jotenkin toi pituus tuntuu olevan sellainen mitä vaan aina kysytään ja vertaillaan surffilaudoista, en tiiä miks... :) Eli 6'6 lauta voi oikeesti tarkottaa monen erilaista ja erikokoista lautaa.

  6'6 on pitkä shortboard (samoin kun esim mun viime reissulla käyttämä vihreäkuvioinen lauta joka oli 6'5) ja mä sanonkin sen kokoisia lautoja aina "isojen miesten shorteiks". :) Eli se vois olla ihan hyvän kokonen ekaksi shortiksi. Toisaalta myös vaikka 5'10 voi olla ihan ok, jos siinä on reilusti volyymia. 5'10 laudassa voi olla jopa enemmän volyymia kun 6'6:ssa. Tärkeintä kuitenkin on se, että lauta on:
  1) tarpeeksi iso, jolla jaksat meloa aaltoihin ja riittävän stabiili, että pystyt seisomaan laudan päällä.
  2) Toinen asia on sitten se, että laudan pitäisi olla riittävän pieni, että jaksat duckdiveta. Tosin tämä ei oo ollenkaan niin tärkeää kuin tuo eka kohta. Voit ilman muuta totutella pienempiin lautoihin surffaamalla "liian suurella" shortilla, joka on siis muodoltaan shortti, mutta liian iso duck diveen. Koska ainahan voi tehdä turtlen.

  Mikä sitten on itselle se sopiva koko ja riittävästi volyymia? Sitä ei varmaan voi tietää kun kokeilemalla. Suosittelenkin että ostat ekaksi laudaksi käytetyn ja mahdollisimman halvan. Ettei sitten haittaa, jos et tykkääkään siitä. Parastahan on, jos pystyt testailemaan eri lautoja ennenkuin ostat. Mä olen ostanut lautani niin että sain kokeilla sitä kahdesti ennen ostoa. Ja olin sitä ennen ehtinyt testata useampaa muutakin lautaa ja hylätä koska ne ei vaan "tuntunu hyviltä". Ja olin myös sitä ennen surffannut muutamalla eri vuokrashortilla.

  Mä aloitin surffin longboaordeilla. En oo ikinä surffannut vaahtomuovilonkuilla, mutta monella eri kokosella ja näkösellä kovalla lonkkarilla kuitenkin. Lonkuilla surffasin ehkä reilut parikymmentä kertaa. Niistä siirryin funboardeihin. Funboardit on shortin ja lonkkarin välimaastossa olevia, yleensä noin 6-7 ft lautoja, joissa on kuitenkin aika paljon volyymia. Surffasin jonkun aikaa (muutaman surffireissun ajan) sekaisin funboardeilla ja shorteilla, mutta jossain vaiheessa siirryin vaan shortteihin. Lonkkarointi on kyllä musta äärettömän hienoa ja ihan oma taiteenlajinsa, mutta ite vaan tykkään enemmän shorteista ja sen tyylisestä surffista. Täytyy kyllä jossain vaiheessa opetella vähän lonkkarointiakin.

  Tsemppiä laudan ostoon ja hyviä surffeja! Kannttaa myös harkita, josko haluisit funboardin. En löytänyt mitään hyvää esimerkkikuvaa funboardista, mutta ainakin näissä surffaan 6'7ja 6'4 funboardeilla.
  http://surflovereggae.blogspot.fi/2011/11/kuumia-miehia-vahvoja-mojitoja-ja-11ft.html

  http://surflovereggae.blogspot.fi/2011/11/tiina-esittaytyy.html (ylempi kuva)

  Toivottavasti tästä oli apua! Kysele vaan lisää jos tulee jotain mieleen!

  VastaaPoista