13.3.2012

Perillä


Jee, perillä ollaan. Matkustin tänne NewYorkin ja Miamin kautta. Nykissä oli 12h stoppi jonka aikana kävin pyörähtämässä Manhattanilla. Oli ihan jännää olla ekaa kertaa Amerikassa. Visiitti vaan jäi vähän epäonniseksi koska en löytäny Victoria’s Secrettiä, joka oli mun ainut kohde mun nähtävyyslistalla. Mutta tulipahan vähän pyörittyä Manhattinilla ja ajeltua metrolla. Ja nukuttua 3 tuntia jääkylmässä hotellissa kaikki vaatteet päällä kolminkertaisen peiton alla...

Costassa Adrian tuli hakemaan mut kentältä ja ajeltiin Libreriasta Tamarindon kautta Nosaraan. Tamarindo on vähän isompi kylä ja surffikeskittymä täällä. Oon lukenu jostain Lonely Planetista tms. oppaasta että se on ihan pilalle turistoitunut ja jenkkien kansoittama. Ihan kivalta pikkukylältä se kuitenkin näytti. Oikein piiiiiitkä hiekkaranta. Oli tosi tuulinen päivä, eikä surffareita juuri näkyny vedessä, mutta noin yleisilmeeltään ei pöllömmän näköinen paikka. Huom! Hanna & Karo: Tamarindossa oli kitesurffareita rannalla virittelemässä kamojaan. Eli täällä voi näköjään tehdä sellastakin. Tuli muuten hyvät surffifiilikset jo lentokoneessa, kun kapteeni kuulutti: ”Ja vasemmalla puolella näette Witches Rock surf breikin. Keli on tänään aika pientä, mutta offshore tuulet puhaltelee..."

Körötellään lentokentältä kotiin.

Jotain pakollisia ostoksia...

Lunch.

Tamarindo  = Costa Rican kutabiitsi ?

Sain ihanan tuliaisen!

Perillä Nosarassa tietenkin heti veteen. Keli oli pientä (3ft), eli just hyvää alkuun. Nyt on uutta swelliä tulossa ja eilinen oli kuulemma pienin keli mitä tuun näkemään seuraavan 3 viikon aikana. Ti aamuna heti 7lta aamusurffille. Keli oli tosi hyvä, ehkä vähän isompaa kun eilen. Kelin puolesta ois voinu surffata koko päivän, mutta parin tunnin päästä piti siirtyä officelle. Ollu kyllä tosi hauskat ensimmäiset surffit ja yllättävän vähän alkukankeutta.

Sitten nää pakolliset raportoinnit, eli mikä lauta. :) Nyt on siis käytössä 6'2 lainalauta, väriltään valkoinen. :D Muuta en oikein osaakaan siitä sanoa, multa kysyttiin jo tänään aiemmin että millainen teili siinä on enkä ollut varma siitäkään. Hahah… Sitä on vaan näköjään vaan niin onnellinen että pääsee surffaamaan, ettei edes kato minkälainen lauta työnnetään käteen. Eikai se niin justiinsa. Mulla on mahdollisuus ostaa tämä lauta ittelleni (tarkemmin sanottuna ei tämä mutta toinen samanlainen). Mitäs sitä sen enempää analysoimaan lautoja kuivalla maalla. Senkun vaa veteen, ja jos tuntuu hyvältä niin ostaa pois.

Vielä loppuun sellainen huomio, että ainakun sanotaan (varmaan taas ne vanhat muka kaikkitietävät miehet, jotka yrittää opastaa mistään mitään tietämättömiä likkoja), että jos edellisestä surffista on kuukausia tai niin kannattaa alkuun surffata jollain vähän isommalla laudalla mitä normaalisti käyttää. Täytyy olla eri mieltä: Tää nykyinen lauta on pienempi kuin ikinä eikä silti oo mitään melomis tai muuta probleemaa. Eikä ainakaan vielä kolota selkä-käsi-hartiaosastoakaan… Katotaan parin päivän päästä joutuuko ottamaan tän takasin...  Mutta älkää siis tytöt kuunelko vanhojen setien neuvoja. Niillä on vaan ittellään niin huono kunto, että ne joutuu ite noudattamaan tätä.

Täällä on nyt kuhinaa täynnä koko kylä, koska meneillään on Triple Crown Nosara surf skaba. Eka kilpailu oli viime lauantaina Ostionalilla, toinen ensi lauantaina Garzassa ja kolmas huhtikuussa Guionesilla. Muakin kosiskeltiin eilen mukaan kilpailuun mutta jätin tän vielä harkintaan. Naisten sarjassa oli viime kerralla noin 4 osallistujaa, eli saatais jopa olla mahdollisuuksia päästä finaaliin jos on neljän naisen hiitti. heheePura Vida!

2 kommenttia:

  1. Voi pahus kun mä en ehtinyt takaisin ennenkuin läksit! Saanko haastatteluajan heti kun palaat?

    VastaaPoista