3.12.2011

What did you learn today?

Pura Vida amigos! Pari viikkoa sitten päivät vaan toisti itseään, eli pientä, pientä ja pientä keliä, sadetta, eikä oikein mitään ihmeellistä kerrottavaa. Nyt on vähän sama juttu, päivät toistaa itseään, mut vähän eri tavalla kun joka ikinen päivä tuntuu olevan ihan paras ikinä. Tänäänkin oli superhyvää surffia. Ajattelin eilen että mulla oli paras surffisessio ikinä, mut tänään oli vielä parempi. Keli oli pienempi (3ft), mut aina välillä tuli jotain isompaa settiä.

Mulla oli tänään viimeinen surffitunti Nelsonin kanssa. Niitä oli yhteensä 10 ja kuvittelin tänne tullessa, että ne olis käytetty jo ekan viikon jälkeen. Mutta vielä oli siis yksi jäljellä. Oon kyllä surffannu melkein joka päivä (paitsi yks sairaspäivä ja Damian Marley-päivä) ja yleensä muutaman kerran päivässä. Ei vaan olla pidetty tota vikaa tuntia kun on ollu huono keli, joku on ollu sairaana tms. Mutta tänään siis pidettiin se. Kamera ei valitettavasti ollu mukana, mikä oli alkuperäisissä suunnitelmissa. Ehkä mulla on joskus hamassa tulevaisuudessa oma kamera jossa on kaikki osat tallella ja lauta mihin saa kameran kiinni niin sit voi aina helposti kuvata. Nyt ei oo ees tehny mieli ottaa GoProta kun joutuisin vaihtamaan lautaa ja oon niin kiintyny tohon nykyiseen.

Surffit oli siis ihan perfecto. Olin niin onnellinen surffin jälkene ja sanoin Nelsonillekin että tää oli mun paras surf-tunti ikinä. Se vaan nauro, että eihän se tehny mitään. Suunniteltiin sitten minne kaikkialle mennään seuraavan kerran surffaamaan kun tuun tänne. Mun surffitunnit on jo aika hauska käsite täällä, kun en oikeestaan ees tarvii sellasia. Otin niitä sen takia, että pääsen taas alkuun tässä hommassa kun edellisestä surffireissusta on vähän aikaa, ja mulla ei oo täällä ketään surffikaveria mukana (Aliisa on tietty mutta se on vasta alottelija). Tänään surffitunnin jälkeen Esteban kysyi multa että mitä opit. Se olikin hyvä kysymys koska en oo pitkään aikaan miettiny mitä oon oppinu surffatessa. Sitä vaan menee ja surffaa mikä on tietenkin hyvä, mut välillä on kyl ihan paikallaan miettii mitä on oppinu tai mitä haluaa oppia. Opin (tai ainakin tiedostin tän ongelman) tänään että mulla on helposti paino liikaa takajalalla ja menetän sen takia vauhtia. Ja opin ehkä duck diveemaankin vähän paremmin (oon silti edelleen surkee...). Ja oon kyllä oppinu aika paljon kaikkee muutakin tällä reissulla, mut en taida alkaa tässä analysoimaan kaikkee. 

Iltapäivällä vielä uudestaan surffaamaan ja sit mennäänkin läksiäis dinnerille kavereiden kanssa. Huominen on vika päivä täällä ja sen tuun viettämään kokonaan vedessä.


2 kommenttia:

  1. Hauska blogi! Itselläkin on suunnitelmissa lähteä ens keväänä Portugaliin surffaamaan. Oon ihan aloittelija joten olis mielenkiintoista kuulla miten suunnittelitte koko reissun ja mitä kannattaa ottaa huomioon lähtiessä. Otitteko pelkät lennot vai hotellit ja muut siihen päälle, ja oliko teillä valmiiks tiedossa millainen paikka on kyseessä, mistä saa vuokrattua laudat, yms?

    VastaaPoista
  2. Oon ollu samassa paikassa ennenkin, joten tiesin aika hyvin kaikki jutut, millanen paikka on, mitä mikäkin maksaa ym. Tiedettiin etukäteen että halutaan pysyä Nosarassa koko kuukausi, joten oltiin vuokrattu etukäteen huone ja sovittu mistä vuokrataan laudat ja otetaan surffitunnit. Voihan sitä mennä niinkin että hoitaa kaiken vasta paikan päällä, mutta mä tykkään järkätä kaiken valmiiksi. Perillä ei sit tarvii säätää mitään vaan voi vaan napata laudan kainaloon ja juosta veteen.

    Ite en oo ollu ikinä Portugalissa, niin en osaa sanoa siitä mitään. Kannattaa ainakin selvittää etukäteen minkäkokoista aaltoa on luvassa (vaihtelee tosi paljon vuodenajan mukaan) ja onko high vai low season (miten paljon jengiä on vedessä, onko majoitusta tarjolla ja mihin hintaan ym.)

    Hyvää reissua! Surffaus on huippuhauskaa!

    VastaaPoista