14.1.2014

Surffikilpailussa – Nosara Triple Crown

Noniin, uuden vuoden lupaukset on laitettu käyntiin vauhdikkaasti. Osallistuin lauantaina elämäni ensimmäiseen surffikilpailuun (jos Asenne surf camp kisaa ei lasketa). Kyseessä oli Nosara Triple Crown tourneen ensimmäinen osakilpailu, joka pidettiin Barrigona beachillä. Toka kisa on helmikuussa Garza reef:llä ja finaali maaliskuussa Guionesilla.

Tyttöjen eka hiitti valmistautuu.

Kisa ei varsinaisesti mennyt ihan putkeen. :) Hävisin hiittini enkä päässyt finaaliin. Naisten avoimessa oli 6 (Pao & minä Nosarasta, 2 tyttöä Samarasta, yksi Tamarindosta ja yhdestä en tiedä) osallistujaa eli kaksi kolmen tytön hiittiä ja finaali. Mut ei haittaa, oli kyllä ihan hauska kokemus ja aion mennä kahteen seuraavaankin kisaan.

Kilpailussa surffaaminen oli aivan täysin erilaista kun ei-kisa surffi. Ensinnäkin olosuhteet kisapäivänä oli sysipaskat. Oikeesti. Mä tykkään mennä aina surffaamaan enkä ole kovin valikoiva aaltojen suhteen enkä valita tuulistakaan tai jos aallot on “sotkuiset”. Mutta kisapäivän aallot oli niin huonot, että normaalisti mäkään en edes menisi veteen. Aallot oli miniminit, 1-2 jlkaa eli mun sanoin toe to knee high. :P No mutta koska oli kisa, niin oli pakko yrittää ja surffata ihan täysillä myös miniaaltoja. Muuten en ikipäivänä jaksaisi motivoitua samalla tavalla vastaavista aalloista. Kävin ennen hiittiäni lämmittelemässä noin 45 min. En saanut lämmittelyssä surffattua yhtäkään aaltoa, johon oisin ollut tyytyväinen. Fiilis ennen hiittiä olikin sellainen, että hoh hoijaa, voidaanko perua koko kisa. Ei siis sen takia että jännittää, vaan koska aallot vaan oli niin huonot (kyllähän hyvät surfffarit pystyy tekeemään vaikka mitä temppuja huonoissa ja pienissäkin aalloissa, mutta mä en lukeudu niihin…).

Lämmittelysurffille menossa.
Taitaa sittenkin vähän jännittää...
Venyttely.
Aika hurjata näyttää noi aallot.

No eikun hiitti vaan käyntiin. Kolme tyttöä ainoastaan vedessä, joten sitähän voisi luulla että aaltoja riittää kaikille. Mut näin ei todellakaan ollut. En ole ikinä ollut vedessä yhtä agressiivisten surffareiden kanssa. Kyllähän melkein aina surffatessa joutuu taistelemaan aalloistaan ja välillä aika kovastikin, mutta tää kilpailu oli vielä aivan eri juttu. Ei mitään väliä vaikka sä olisit selvästi parhaiten sijoittunut aaltoon nähden, niin sut yritetään todellakin työntää pois siltä paikalta. Ensijärkytyksen jälkeen koitin tietysti olla itsekin yhtä agressiivinen.

Näin huimia aaltoja me surffattiin.


Vartin kestävän hiitin aikana ei ehtinyt miettiä sen kummempaa. Täysiä vaan ja kaikki minimaalisen säälittävät aallotkin pitää surffata ihan loppuun saakka. En saanut yhtään hyvää aaltoa kisan aikana, vaikka se menikin paremmin kun lämmittely. Tilanteen seuraaminen vedessä ei myöskään ollut ihan helppoa, enkä edes yrittänyt olla siitä kartalla. Valkoinen (en tiedä noitten tyttöjen nimiä, mut surffisisoissa onkin aina vaan valkopaita, mustapaita, punainen paita ja keltainen paita) sai kolme selkeästi isointa aaltoa joten luulin että hän olisi voittanut. 15 minuuttia tuntui muuten yllättävän pitkältä ajalta vedessä ja ehdin surffata noin 6 aaltoa sinä aikana. Taitaa olla tico time tässäkin.

Tulosliuskasta näkyy kaikkien 2 parasta aaltoa. Ei tullu
kovin häävejä pisteitä… :) 
Tuomari ja kilpailijateltta, katsojat lymyilee puskissa.
Pao, Nelson & mä hengaillaan.
Mini groms.
Tuomarit.

Sellainen kisa siis. Toivottavasti seuraavalla kerralla saadaan isompia aaltoja. Kisaan osallistuminen kyllä lisäsi kyllä surffimotivaatiota entisestään. Tottakai kaikkein mieluiten haluan surffata hyvässä offshoressa 5-6ft aaltoja, mutta koska kisassa voi aallot olla mitä tahansa, niin pitää olla itekin valmis surffaamaan mitä tahansa.

7 kommenttia:

 1. Mahtavaa että uskalsit lähtee kisaan mukaan surffamaan!! Go girl!

  VastaaPoista
 2. Hienoa Tiina että menit mukaan oli aallot mitä tahansa! Seuraavalla kerralla olet kokeneempi ja tiedät mikä meininki. :) Sitä ihmettelen että eikö tuomarit sakota droppaamisesta kun periaatteessahan niin ei sais tehdä?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Piia! :) Kyllähän niitten pitäis sakottaa. En tosin oo ihan varma mikä tässä kisassa oli linja, koska mun hiitin voittanut droppasi 3 kertaa muiden eteen.

   Poista
 3. Ihan loistava tää sun blogi, ihailtava elämäntyyli! (: Löysin tänne googletellessa Costa Ricaa, kun ollaan kaveriporukalla tulossa sinne surffamaan kuukaudeks huhti-toukokuun vaihteessa. Lennot on San Joseen ja siitä sit lähetään etenemään jonnekin suuntaan rannikolle. Ollaan mietitty Santa Teresaa ensimmäiseks paikaks, mutta sekin on vähän alkanut epäilyttämään. Aattelin kysästä, että oisko sulla suosituksia, minne kannattaisi mennä? Satutaan vielä pääsiäisen aikaan, millon kaikkialla lienee tungosta ainakin sen viikon ajan. Ollaan surffattu aiemmin pääasiassa Ranskassa ja Portugalissa, mutta alottelioista on kyse. Toiveena ois rannat, jotka ei oo ehkä ihan niitä täyteen tupatuimpia, aaltoja alottelioille ja plussaa olisi jos alueella ois muutakin mukavaa ajanvietetarjontaa esim luonnossa ja majotuksia olisi mahdollista saada edullisista hostelleista. Tuleeko sulle heti mieleen joku paikka, minne ehottomasti kannattaisi mennä tuohon aikaan vuodesta? (:
  Ollaan myös ymmärretty, että kuukaudeks lautojen vuokraamisen sijaan ois kätevää ostaa paikanpäältä käytetyt laudat ja myydä vaikka lähtiessä, siinä säästäisi. Ootko samaa mieltä?
  Ollaan tosi ilosia, jos kerkeet jossain vaiheessa vastata! Mukavaa kevättä sinne lämpöseen! (:
  t. Susanna

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heips! Tervetuloa vaan seuraamaan blogia! Ja tervetuloa myös itse Costa Ricaan sit huhtikuussa! :)

   Täytyy tunnustaa että mä olen aika jämähtänyt tänne Nosaraan, ja Costassa on varmasti miljoona muutakin ihanaa paikkaa joista en edes tiedä, mutta tässä mun suosikit.
   - Nosara/Guiones tää vaan on mun koti ja ihana, vaikka oonkin viime aikoina valittanut jatkusvasti aalloista. Tää on hyvä aloittelijoiden paikka. (Jos aloittelijalla tarkoitetaan sitä, että surffaa vaahdoissa, ja ekoja kertoja vihreitä aaltoja). Tää kylä on aika pieni, joten menoa ja meininkiä täältä ei kauhesti löydy.
   - Marbella noin tunti Nosarasta pohjoiseen, mun suosikkiaalto. Tosin tää aalto voi olla vähän hurja aloittelijalle. Täällä on vaan ranta, 1 hotelli ja ravintola, joten ei myöskään mikään menomesta.
   - Pavones, superpitkä lefti. Myöskin ihan minikylä, ei shoppailtavaa tms. Tosi kaunis paikka. Lähellä myös beach break Punta Banco.
   - Hermosa, toinen mun suosikkiaalto, heavy beach break. Vieressä party town Jaco, josta löytyy myöskin aloittelijoille sopiva beach break.

   Santa Teresassa ei ole juuri ollut mutta oon kuullut siitä hyvää. Täältä ihmiset menee sinne , kun haluaa parempaa surffia ja biletystä. Nosara on ihan "maaseutua", ja täällä aina sanotaan että Santa Teresassa kaikki ihmiset on superkauniita ja hyvännäköisiä :)

   Kaunista luontoa täältä löytyy ihan joka paikasta ja esim. mönkijöitä tai hevosia joilla pääsee tutustumaan luontoon. Canopy tour on myös must!
   Pääsiäsisenä täällä on varmasti ruuhkaa joka paikassa, mutta muuten huhti-toukokuu ei varmaan oo mitenkään ruuhkainen. Iltapäivisin alkaa varmaan tulla jo sateita.

   En osaa valitettavasti sanoa tuosta lautojen ostosta. Jos olette alottelijoita niin surffaatte varmaan noin 8-9 longboardeilla. Nosarassa on jonkin verran myytäviä käytettyjä lautoja (lähinnä shortteja) surf kaupoissa ja hinnat varmaan noin 200-300 USD. Isommissa kaupungeissa kuten Santa Teresa tai Jaco on varmasti parempi tarjota.

   Poista
 4. Kiitos paljon pitkästä vastauksesta! (: Listasit monta mukavan kuulosta paikkaa. Noi pienemmät kylät vois olla aikalailla meidän mieleen, koska reissun tarkotuksena on surffaus, luonto ja ystävien kaa fiilistely, ei niinkään megabailaus. :D Täytyy välittää tiedot matkaseuralaisille ja rueta suunnittelemaan tarkemmin reittiä. Varattiin just majotus ainakin ekalle viikolle Santa Teresaan, joten mahtavaa, jos oot kuullu siitä hyvää. Ei tiiä vaikka tultais Nosaraankin! (:

  VastaaPoista