7.8.2013

Iso keli, parempi fiilis

Haluan jakaa täällä surffipäivän muutaman päivän takaa eli viime viikon keskiviikolta. Surffattin kaverini Paon kanssa kahdestaan Guionesilla double overhead aaltoja. Oli aika hurjaa, mutta myös mahtavaa! Ja jälkeenpäin oli aivan mahtava fiilis!

Kuva aamulta. Siinä vaiheessa kun mä ja Pao mentiin
veteen, aallot oli vähän pienempiä. Mutta silti
ISOJA!

Edellisinä päivinä Guionesilla oli ollut pientä ja keskikokoista aaltoja ja hyvää keliä. Ja surffit sujui ihan hyvin. Olen luvannut itselleni, etten ikinä valita liian pienistä aalloista, enkä valita nytkään, mutta koska surffi sujui hyvin ja melomiskuntokin alkaa olla kohdillaan, niin aloin vähän jo toivomaan isompia aaltoja. Keskiviikon ennuste näyttikin 6-10+ feet, joka normaalisti aiheuttaisi lähinnä paniikkia. Tällä kertaa oli kuitenkin sellainen fiilis ja itsevarmuuspuuska, että bring it on, todellakin aion mennä ainakin kokeilemaan.

Onneks Pao oli samoilla aikeilla. Oltiin sopivasti samaan aikaan rannalla, eikä vedesä ollut ketään. Aikaisemmin aamulla oli ollut surffareita, mutta me oltiin liikkeellä vasta 10ltä. Pika-analyysi aalloista: isoja, muttei liian isoja, mennään kokeilemaan.

Psyykattiin itsemme ennen veteen menoa, että nyt tulee olemaan rankka melonta ja pitää meloa täysiä että pääsee ulos (naurattaa oikein tämä lause. Tämä on siis jotain sellaista mikä ei normaalisti kuulu mun surffisessioihin. Yleensä sitä vaan menee ihan rennosti eikä tarvii paljoo jännittää :) ). Ulos melonta olikin päivän helpoin osuus. Kaikki meni loistavasti siihen saakka kun oltiin jo line upissa ja ensimmäinen setti lähestyy. Se oli meinaan aivan valtava. Mä yritän meloa aaltoon, Pao on vähän kauempana, aalto tulee lähemmäs ja kasvaa aivan järkyttävän kokoiseksi. Aletaan vaan Paon kanssa tuijottaa toisiamme ja nauraa ja kiljua samaan aikaan että what the f***?!? Se aalto oli meinaan aivan valtava!

No sitten vaan tarkkana settien kanssa, ettei jää niiden alle, ja saatiinkin molemmat surffattua parit aallot. Ekan aallon surffaaminen lisää aina itseluottamusta, että hyvinhän tää sujuu. Mä tosin en surffannut isoimpia aaltoja, vaan yritin napsia vähän pienempiä settien välissä. Mutta jäätiin molemmat myös muutaman kerran ison setin alle, joka ei ollut todellakaan kovin miellyttävää. Eikä todellakaan lisää itseluottamusta, vaan aiheuttaa lähinnä fiiliksen, että pois vedestä ja äkkiä. Vedestä poistuminenkin oli oma haasteensa, sillä kumpikaan ei halunnut jättää toista yksin, mutta ei myöskään olla se viimeinen vedessä. Mutta siitäkin selvittiin. Huh. Tämä oli todellakin adrenaliinin täyteisin surffi vähään aikaan (ikinä?).

Rantautumisen jälkeen innostuttiin vielä sekoilemaan vaahdoissa. Yritettiin surffata svitsinä ja hyppäämällä kääntyä normista svitsiin ja takaisin. Oli muuten vaikeampaa kun kuvittelin eikä naurusta meinannut tulla loppua. Pääkin sai muutaman kolhun surffilaudasta...

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti